23 Mart 2023 Perşembe

Zaman Kapsülü Yolsuzlukları ve Halkın Dolandırılması

Erdoğan'ın Çanakkale Köprüsünde yaptığı yolsuzluk ile YİD sözleşmelerinde sözleşme yürürlüğü öncesi kaçak çalışma (Zaman Kapsülü Yolsuzlukları [ZKY]) hakkında 15.03.2023 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Seçim öncesi kimsenin ses çıkaramayacağını düşünsem de inşallah devlet seçim sonrasında bu suçlara girer.

Seçimlere etki edebilecek içeriğe (reis denilenin kendi imzasıyla halkı dolandırdığını görmek bazı kimseleri etkileyebilir) sahip olduğundan 17.03.2023 tarihinde cumhur ittifakında suçla alakası bulunmayan bazı kişi ve kurumlara e-posta gönderilmiştir. Onların tercihi de halkı dolandıran bir cumhurbaşkanı için oy istemek olmuştur. Postada reislerinin suç duyurusu dilekçesi, eki açıklama ve 700 sayfalık sözleşme ve resmi belgeler verilmiştir. Bu yayında sadece resmi belgeler verilmemiştir. [17.09.2023 Güncelleme: Suç konusu hususlar ve ilk üçteki maliyetler 15.09.2023 tarihli videoda aktarılmıştır. Video linkinde YSS Köprüsünde 3 Mayıs 2024 tarihi itibariyle dolandırıcılık başlayacağından resmi belgeler de verilmiştir.] 

Resim 1: Cumhur İttifakından Bazı Kişi ve Kurumlara Gönderilen E-posta

Halkın, yani sizlerin doğrudan dolandırılması söz konusu olduğundan davaya sizlerin de müdahil olma hakkı vardır. Dolayısıyla paylaşmam daha doğrudur. Ancak Avrasya Tüneli Dolandırıcılığında dolandırıcılara desteğinizi gördükten sonra oralı olmadım. Suç duyurusu dilekçesi ve eki açıklamada halkın dolandırılması şüphe götürmez bir şekilde anlatıldığından merak eden, hukuki mücadelede bulunmaya karar veren resmi müracaatını yapsın. Kendisinin, firmasının, yakınlarının, çevresinin Görevli Şirketler adına dolandırılması karşısında dursun...

Çanakkale Köprüsünde Erdoğan'ın yaptığı yolsuzluk/dolandırıcılık 1'nci başlıkta mevzuata aykırılıklarla genişçe anlatılmıştır. TCK 236 ile ilgili açıklamalar yargı makalesi ile de desteklenmiştir. Cumhurbaşkanlığı yazısı Avrasya Tünelindeki Bakan Olur'ları ile kıyaslanmıştır. Amacın ne olduğu ve Görevli Şirketin kazanımlarının neler olacağı YİD modelinin çalışma prensibini bilmeyenlere izah edilmiştir. Bir de YİD modeli ile Marmaray'ın kıyası yapılmıştır; her ikisi de bütçeden para çıkmamasına rağmen Erdoğan'ın YİD modelini neden tercih ettiği açıklanmıştır.

Zaman Kapsülü Yolsuzlukları aslında Sayıştay'ın 2017 KGM raporunda izah ettiği gibi imalatla sınırlı değildir. Projelendirme de önemli bir yer edinmekte olup suçun ilk uygulamaları 2009 yılında gerçekleşmiştir. 2012'den itibaren de sözleşmelere hile içeren maddeler eklenerek YİD ihaleleri Erdoğan'ın müteahhitlerine verilmektedir. Bu suçu fark eden ise 2008 yılında Astaldi firmasıdır. AYGM'de soruları garip biçimde yanıtlanmayan firma, Gebze-Orhangazi-İzmir (GOİ) Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü işleri Görevli Şirketlerinde yer almış ve ZKY'nin ilk uygulayıcıları arasında bulunmuştur.

ZKY'nin amacı sözleşme süresinin yatırım döneminde gerçekleşmesi gereken çalışma süresinin garanti verilen işletme dönemine aktarılması olduğu 2'nci başlıkta mevzuat yönünden izah edilmiştir. Yapılanların Borçlar kanuna aykırılığı, BKK'ya aykırılığı, yürürlük öncesi yapılanların kaçak ulaşım altyapısı olduğu anlatılmıştır.

Avrasya Tüneli ihale sürecinin Yüksek Planlama Kurulu Kararına aykırı olarak gerçekleştirilmesi, sözleşmenin DPT'den onay alamaması, Erdoğan'ın 26.02.2011 tarihli doğum gününde uyduruk tören düzenlemek için kanun değişikliğine gidilmesi gibi konular da belgeler eşliğinde anlatılmıştır.

Avrasya Tünelinde 01.07.2009 tarihi itibariyle, GOİ Otoyolunda 10.12.2009 tarihi itibariyle kaçak projelendirme başlamış olup bunların belgeleri savcılığa verilmiştir. Üstelik bu iki işte suç gerçekleştikten sonra 94/5907 sayılı BKK’nın 18'nci maddesindeki parantez içi projelendirme ile ilgili ifadenin 2011/1807 sayılı BKK'nın 20'nci maddesinde kaldırıldığı tespit edilmiştir.

Avrasya Tüneli ve GOİ Otoyolunda projelendirme daha sözleşme imzalanmadan önce başlamıştır. Birinde 43 aylık diğerinde ise 40 aylık kaçak çalışma sürdürülmüştür. BKK'nın 20, 31 ve 35'nci maddelerine, sözleşmelere ve TCK'nın ilgili maddelerine aykırı bu sürelerin sözleşme sürelerinden düşülmesi gerekmektedir. Sadece GOİ Otoyolunda 40 aylık kaçak çalışmanın karşılığı ham haliyle 4,5 milyar $'dır. Diğer işlerle beraber ZKY'nin mali boyutunu siz düşünün.

ZKY'de mali kısmın (yolsuzluk ve dolandırıcılığın) ilk başlayacağı YİD modeli YSS Köprüsü olacaktır. Sözleşme içi yatırım maliyet artışının ne kadar olduğunu hakkında bilgi olmadığından başlangıç tarihinin ne olduğu bilinmemektedir. Köprüyü kullanan halkın, nakliyecilerin, otobüs işletmecilerinin kendilerinin dolandırılmasına dahi ses çıkarmayacağı düşünüldüğünden araştırılmaya gerek duyulmamıştır. Türk milleti kendisini dolandıranlara sesini çıkarmasa da ben yapmam gerekeni yaptım. Savcılığa eski çalıştığım işle beraber diğer YİD modellerinde devletin soyulduğunu, halkın dolandırıldığını belge ve açıklamalarla müracaatını yaptım.

Üslubun kötü olmasının dışında bir sıkıntı yoktur. Yüklenicilerle uğraşmak için çıktığım yolda yerli ve milli kaçakçılık yaparak halkın dolandırıldığını tespit edince kendimi tutmadım. Türk milleti, devleti 20 seneden fazla yöneten AkParti yönetiminin ne kadar kirli olduğunu bilmeli.


15 Mayıs 2023: Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci tur Erdoğan %49,4, TBMM seçimi cumhur ittifakı %49,4! 

Evet, iki ay önce Erdoğan'ın, Yıldırım'ın, Turhan'ın, Arslan'ın, Karaismailoğlu'nun halkı dolandıracak kadar yolsuzluğa bulaştığına yönelik şüphe götürmez ve çürütülemez bir şekilde hazırlanmış suç duyurusunu savcılığa verdim. İçeriği cumhur ittifakının dışında basın ve muhalefetten az sayıdaki kişilerle de paylaştım. Sağ olsunlar, geri dönüş yapmaya cesaret eden bir kişi bile çıkmadı.

Resmi müracaatı yapılmış 10 milyar $ üstü dolandırıcılık suçlamasına susulmuşsa bu millet nasıl bu oyu verdi denilebilir mi?

Seçim sürecinde Sedat Peker'in tutmadığı sözü beklenildi. Hatta daha sonraları kaset ve fotoğraflarla mide bulandıracak Ali Yeşildağ gündeme geldi. Ancak memuriyetimden kaynaklanan yükümlülüklerim gereği belgeleriyle yaptığım suç duyurusu karşısında istisnasız herkes halkı dolandıranlara, devleti soyanlara susarak destek verdi. Ezkaza gündeme gelse suçsuz yere içeri alınacağım resmi müracaatı yapıyorum ama Türk milleti kalkıyor halkı dolandıranlara susarak destek veriyor!

Suç duyurusu açıklamasının son sayfalarında yazdığım gibi kendim gibi mallık yapmaya, doğrular için mücadele etmeye kalkacak memurlar için örnek bir müracaat oldu. Bu millet kendi küçük çıkarı ya da zarar görmemesi için halkı dolandıran cumhurbaşkanına oy ister veya halkı dolandıran cumhurbaşkanı karşısında susar. Desteğini doğruyu yapmaya çalışan memura/vatandaşa değil, gücü elinde bulunduranlara verir.

Ey mal memur, doğrulara hayatında yer vermeyi düşünüyorsan bu ülke midenin kaldırabileceği bir ülke değil...


a.n.s 13.46,23.3.23.4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder