1 Ekim 2022 Cumartesi

Halkı Dolandıran İlk Cumhurbaşkanınız Hayırlı Olsun. İyi Dolandırılmalar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17.12.2021-56366 s. yazısıyla MALKARA-Çanakkale KESİMİ sözleşmesinde sözleşme kapsamında olmamasına rağmen Kınalı-MALKARA KESİMİ işini ekleyerek yolsuzluk yapmıştır. İlgili yazıda “ilave işletme süresi … verilmesi”nin uygun görülmesi nedeniyle Erdoğan halkı dolandırmıştır. Bahsi geçen dolandırıcılık 2204479923 No.lu CİMER şikâyeti ile resmen Cumhurbaşkanlığına (Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına) bildirilmiştir.

Cumhurbaşkanına dolandırıcılık suçlamasında bulunmama sakın şaşırmayın. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a resmi olarak yolsuzluk suçlamasında (2021/155157) dahi bulunmama karşın susan bir milletsiniz. Maliyet ve suçun gerekçesini ilk videonun dördüncü bölümünde anlatacağımdan burada açıklamayacağım. Zaten devletin makamlarına bu millet değer vermiyor.


Şikâyetin benim açımdan en önemli noktası videolarımdan resmi olarak kamu ve dolayısıyla suç işleyenler artık haberdardır. Şikâyete ilişkin bir şey yapılmadıkça suç iddialarının zımnen kabul edilmiş görüntüsü güçlenecektir. Erdoğan ve adamlarının amacı suç işlemek olduğundan makamların ve devletin olumsuz etkilenmesi umurlarında değildir. Lâkin seçim öncesi veya sonrası suçlamalarım gündeme geldiği zaman suçlular, suçlamalarımı asılsız, yanlış, maksatlı gibi savuşturma çabalarında güçlük yaşayacaktır. Tabii bizim millette suçlamalarımı gündeme taşıyabilecek biri çıkarsa.

Normalde CİMER'deki halkın dolandırılması suçuna ilişkin gerekçe belirtmememden ötürü savcılığa verilmem lazım ama savcılığın suç iddiasını ya da iftirayı soruşturması istenmeyecek. Ezkaza istenirse koşa koşa giderim. Binali Yıldırım'ın halkı dolandırmakla ilgili suçu Erdoğan'ınkinden daha önemlidir. Yalnız basın ve muhalefetin tabiatları gereği sesi çıkmayacağı için 2023 seçimlerinde halkı dolandıran ilk Cumhurbaşkanımız aday olacak ama bundan halkın haberi olmayacak.

Ben artık Erdoğan'a, onun adamları ve müteahhitlerine kızmıyorum. Cahilce suç işlediklerine kızsam da düşünerek suç işlemelerini gerektirir bir millet yok ortada. Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı gibi devleti temsil eden makamlara yönelik resmi suçlamalarıma rağmen basın, muhalefet ve hatta iktidar yanlıları adalet talep etmiyorsa millet baştan kaybetmiştir.

Erdoğan sizi soysa da, dolandırsa da gıkınız çıkmıyor ve çıkmayacak. Doğal olarak ilerleyen yıllarda millet değişmeyeceğinden sadece isimler değişecek. Kendinizin, ailenizin geleceğini düşünerek susuyorsunuz ya; susmak yerine ülkeyi terk etmeye bakın...


a.n.s. 21.30, 01.10.22.6




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder